Szolgáltatások

Zajcsökkentés tervezés, kivitelezés

Cégünk a környezeti- és munkahelyi zajvédelem területén felmerülő összes kérdést és problémát képes kezelni, a tervezéstől a komplett kivitelezésen át, az ellenőrző mérések elvégzéséig. Minden esetben helyszíni szemle során győződnek meg szakértő kollégáink a felmerült feladatok pontosítása érdekében. Ennek egyszerű oka, hogy a zajvédelmi kérdésekben nincs két egyforma feladat, nincs két egyforma megoldás!

  • Üzemelő berendezések, technológiák zajcsökkentés tervezése, kivitelezése

Már meglévő, üzemelő berendezések esetén meg kell vizsgálni, hogy az adott helyszín milyen beavatkozást tesz lehetővé. Figyelembe véve a kezelendő zaj spektrumát, meg lehet találni a legmegfelelőbb megoldást, amivel kezelni lehet az adott problémát.

  • Új berendezések zajcsökkentés tervezése, kivitelezése

Általánosságban elmondható, hogy minden esetben gazdaságosabb megoldás a megelőző beavatkozás. Amikor egy új berendezést, technológiát kívánnak telepíteni, nagy figyelmet kell fordítani a zajvédelmi kérdésekre is, hiszen utólag sok problémát okozhat a zaj és rezgés kártékony, zavaró hatása.

Ha egy zajforrásról előzetesen rendelkezésre állnak zajkibocsátási adatok, akkor nagy pontossággal lehet kiválasztani és akusztikailag méretezni a zajvédelmi megoldásokat.

  • Akusztikai tervfejezetek készítése

Új épületek, épületrészek létesítésénél cégünk vállalja a teljes belsőakusztikai tervezést, akusztikai szimulációk készítésével, melyek felhasználhatók az építési engedélyezési eljárások során.

  • Felülvizsgálatok elvégzése, tanácsadás

Gyakran keresik meg cégünket, hogy nem tudják a probléma konkrét okát, forrását. Ekkor egy helyszíni szemle során és tájékozódó mérések elvégzését követően, meghatározzuk a kritikus pontokat és tanácsot adunk a megoldásra. Ez gyakran egy technológiai módosítás is lehet, amivel egyszerűen kezelhető a probléma és nem kell nagyobb összeget fordítani, a sokszor értelmetlenül túlzó zajvédelmi beavatkozásokra. Minden esetben felülvizsgáljuk az adott zajvédelmi kérdést és csak az indokolt beavatkozást tanácsoljuk partnereinknek.